woensdag 21 juli 2010

De stem van de ACV-CSC-Metea (Zomerblog 9)

Dag Luc, voorzitter en vrienden lezers van deze blog.(Zomerblog 9)

Goed om de zaken nog eens heel duidelijk te stellen. "Opinie-makers" die inderdaad voorbij gaan aan het leed van heel veel werknemers, afgebroken loopbanen, verstoorde toekomstplannen, twijfels of men nog de zware uitgaven van studerende kinderen zal kunnen dragen. Uit spijtige ervaring weten we maar al te goed dat de "voordelen" uit een sociaal plan, in een grote en syndicaal sterke onderneming altijd wel wat de ogen uitsteken van de vele andere slachtoffers van afdankingen, zeker in de KMO's.
Dit brugpensioen is en was nodig.En als al die werkgevers en politici het dan toch zo schandalig vinden... wat houdt hen ervan tegen om gericht jobs aan te bieden aan deze slachtoffers van de crisis? Dat ze hun aanbiedingen dan maar eens massaal overmaken aan de Opel tewerkstellingscel.
Misschien dat ze deze blog dan in CC plaatsen, kunnen we zien wat ze effectief bieden qua werk- en andere inkomenszekerheid.
En in de hoop dat De Croo - junior deze blog ook leest... tenslotte moet hij toch ook enige sociaal economische opleiding krijgen om wat fundament in zijn uitspraken

Marc De Wilde
voorzitter ACV-CSC-Metea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten