woensdag 21 juli 2010

Ook LBC-NVK laat dit niet over zich heen gaan (zomerblog 10)

Qua simplisme is het momenteel wedijveren tussen columnisten allerhande en redacties allerhande. Schaf het brugpensioen af! Dat is eigenlijk een beetje de toonzetting. De plaats voor een nuancering bij dit alles is ver te zoeken en ervaring heeft geleerd dat wie het wil nuanceren ook geen plaats meer krijgt.

We zullen het dus ook simpel houden en we willen daar dan ook even enkele simpele vragen, die niet teveel plaats innemen, bij stellen.

Als morgen het brugpensioen wordt afgeschaft, worden er dan geen werknemers boven de 50, 52, 55, 58 meer ontslagen?

Als er morgen geen bruggepensioneerden meer zijn, maar nog slechts ‘gewone werklozen’ van 50, 52, 55, 58 worden die dan plots allemaal aangeworven? Bijvraag: door wie?

Als morgen het brugpensioen wordt afgeschaft, is iedere columnist of redacteur dan akkoord dat die werklozen van 50, 52, 55 of 58 nog alleen de werkloosheidsuitkering krijgen en geen aanvullende vergoeding meer van hun ex-werkgever? Bijvraag: wil er een expert redacteur of columnist dat even komen uitleggen aan de bedrijfspoorten?

Als morgen het brugpensioen wordt afgeschaft, is men dan akkoord dat de werkgevers goedkoper kunnen ontslaan? En dat er daardoor dus meer in plaats van minder oudere werknemers aan de deur worden gezet?

Het gemak waarmee geschreven en geoordeeld wordt over het inkomenslot van ontslagen oudere werknemers of het nu van Carrefour, Opel of andere ook kleinere bedrijven gaat is ontluisterend. De verdedigers van de werknemers zitten nog steeds in het vakbondskamp. Een zekerheid en een geruststelling voor de werknemers.


Ferre Wyckmans
Algemeen Secretaris LBC-NVK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten