maandag 19 juli 2010

Minister Milquet nam de goede beslissing over Opel (zomerblog 8)

Minister Milquet ondertekende het besluit dat brugpensioen bij Opel toelaat vanaf 50 jaar. Hiermee volgt de minister het advies van de federale Commissie Brugpensioenen en wordt een belangrijk luik van het sociaal akkoord bij Opel gevaloriseerd. Het ACV juicht deze beslissing toe, die niet eenvoudig was, vooral omwille van het niet correct gevoerde debat hierover. Voor onze argumenten verwijzen wij naar de vorige blogs in deze reeks. In deze sociaal moeilijke tijden mag het ook al eens goed nieuws zijn.

1 opmerking:

  1. Dag Luc, voorzitter en vrienden lezers van deze blog.
    Goed om de zaken nog eens heel duidelijk te stellen. "Opinie-makers" die inderdaad voorbij gaan aan het leed van heel veel werknemers, afgebroken loopbanen, verstoorde toekomstplannen, twijfels of men nog de zware uitgaven van studerende kinderen zal kunnen dragen. Uit spijtige ervaring weten we maar al te goed dat de "voordelen" uit een sociaal plan, in een grote en syndicaal sterke onderneming altijd wel wat de ogen uitsteken van de vele andere slachtoffers van afdankingen, zeker in de KMO's.
    Dit brugpensioen is en was nodig.En als al die werkgevers en politici het dan toch zo schandalig vinden... wat houdt hen ervan tegen om gericht jobs aan te bieden aan deze slachtoffers van de crisis? Dat ze hun aanbiedingen dan maar eens massaal overmaken aan de Opel tewerkstellingscel.
    Misschien dat ze deze blog dan in CC plaatsen, kunnen we zien wat ze effectief bieden qua werk- en andere inkomenszekerheid.
    En in de hoop dat De Croo - junior deze blog ook leest... tenslotte moet hij toch ook enige sociaal economische opleiding krijgen om wat fundament in zijn uitspraken te kunnen leggen ... waar blijft zijn veroordeling van werkgevers die mensen afdanken. Als ge ze niet afdankt moet ge niet langs de RVA - kas passeren... schiet dus niet op de slachtoffers, maar pas de daders aan!.

    Marc De Wilde
    Voorzitter ACV-CSC Metea

    BeantwoordenVerwijderen